אנו נמצאים בתקופה קשה ומורכבת עקב התפשטות נגיף קורונה.
שכירים רבים מוצאים עצמם בחל"ת ורבים אחרים מפוטרים. מעבר לקושי הכלכלי המיידי שנוצר (ועל כך אכתוב בלי נדר במאמר נפרד) קיימת שאלה נוספת –
מה קורה עם תכניות הפנסיה במצב בו אין מעסיק שיעביר הפקדה שוטפת?
קרן פנסיה
אתייחס כאן לקרנות הפנסיה החדשות בלבד (למי שמחזיק בקרנות וותיקות יש צורך בהתייעצות מפורטת מה לעשות כדי שלא יאבד את זכויותיו).
לעמית פעיל (מי שיש הפקדות-דמי גמולים שוטפות מידי חודש) בקרן הפנסיה קיים כיסוי ביטוחי של נכות ושארים. במקרה של הפסקת ההפקדות, מצב העמית בקרן משתנה ל"לא פעיל" אולם אז מופעל בקרן הפנסיה מנגנון אוטומטי של "ארכת ביטוח" למשך 5 חודשים והכיסויים הביטוחיים של קרן הפנסיה ממשיכים להיות תקפים לגביו.
מה קורה בתום תקופת "ארכת הביטוח"?
אם בינתיים במהלך תקופת ארכת הביטוח, העמית חזר לעבוד ושוב מופקדות בעבורו הפקדות חודשיות לקרן הפנסיה, הוא חוזר למצב "עמית פעיל" ללא כל פגיעה בוותק ובכיסויים הביטוחיים
לעומת זאת אם אין מעסיק חדש, על העמית ליזום בקשה לקרן הפנסיה להפעיל מנגנון "הסדר ביטוח". בקשה זו חייבת להיעשות במהלך תקופת "ארכת הביטוח" על מנת שיישמר הרצף הביטוחי.
מנגנון "הסדר הביטוח" מאפשר לעמית להיות מכוסה הכיסויים הביטוחיים של קרן הפנסיה עד שנתיים ממועד הפסקת התשלומים. יש לשים לב כי משך תקופת "הסדר הביטוח" יהיה קצר יותר למי שהוותק שלו בקרן הפנסיה קטן משנתיים.
ביטוח מנהלים
מי שמחזיק ביטוח מנהלים והמעסיק הפסיק להפקיד עבורו את תגמולי הביטוח בביטוח המנהלים קיים "הסדר ריסק זמני אוטומטי" למשך 90 יום. עלות הכיסוי הביטוח ייגבה מתוך הצבירה שבפוליסה
אם העובד לא חוזר לעבוד במהלך תקופה זו, עליו לפנות לחברת הביטוח ולבקש את ארכת ה"ריסק זמני" . ניתן להאריך עד חודש (ממועד הפסקת הפקדות המעסיק).
קיימות פוליסות חדשות יותר שבהן הריסק הזמני האוטומטי הינו למשך 5 חודשים ניתן לבקש הארכה של עד שנתיים ממועד הפסקת ההפקדות.
שימו נא לב! לעובדים רבים יש ביטוחי מנהלים לעיתים עם וותק רב ותנאים מיוחדים יש צורך בהתייעצות מפורטת מה לעשות בכדי שלא לאבד את זכויותיהם
רוצה לדעת עוד על הנושא?
הגיע הזמן שנדבר!